Isnin, 30 Julai 2012

Menangis saya bila baca , meremang bulu roma

6 perkara Allah sembunyikan

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan
Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata:

'Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?.'

Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. 'Tidak'

Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.

Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kamu telahmenyembah aku dengan ibadah yang bersungguh- sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya Muhammad.' Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atas perintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu.'

Kemudian Jibrail as berkata: 'Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?'

Lalu Allah berfirman yang bermaksud. 'Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma'waa sebagai tempat tinggal...'

Kemudian Jibrail as meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma'waa. Setelah Jibrail as mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:

'Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? '

Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. 'Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yangtelah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan.... .'

Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan... Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :

1- Allah S.W.T telah menyembunyikan redha-Nya dalam taat.
2- Allah S.W.T telah menyembunyikan murka-Nya di dalam maksiat.
3- Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.
4- Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.
5- Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).
6- Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.

Ramai Orang Umno Dah Pecahkan Tembelang Umno

Ini adalah diantara status dalam facebook pejuang lama parti umno yang sedar umno sebenarnya memperalatkan orang melayu untuk kepentingan pemimpin umno.

Dalam umno ia menanamkan satu perjuangan untuk merebut kuasa demi ekonomi diri dan suku sakat.

1.Saya bersetuju ketuanan melayu dihapuskan tetapi kedaulatan melayu di kekalkan. kerana ketuanan melayu tidak tulis dalam Perlembagaan Malaysia tetapi kedaulatan melayu tertulis dengan nyata dalam Perlembagaan Malaysia. Jika hendak ketuaan melayu kekal.. hendaklah di dahulu melayu itu didaulatkan.. Bolehkah melayu berdaulat sekarang dengan orang melayu berpecah belah kerana politik dan agama?

2.Bagi kepentingan bersatunya Bangsa Melayu di Malaysia ini.. cara yang terbaik ialah menghapuskan DASAR EKONOMI BARU, kerana dasar itulah yang memecah belahkan orang Melayu.. Sejak 40tahun yang lalu dasar itu hanya indah dipermukaan tetapi berserabut didasarnya.. dan dasar itu hanya menguntongkan segelintir melayu.. dan melayu akhirnya menjadi pengemis dinegeri sendiri kerana masih membawa dan menyokong semboyan itu. Fikir fikir semasaknya yang baik dan buruk jika masih bergantong dengan dasar yang sudah lapok itu.

3.Lagi kebodohan Nor Mohamad Yaakub yang buat alasan negara akan rugi jika cukai kereta import diturunkan sebanyak RM7B. Selama ini Rakyat tidak tahu bahawa cukai kereta import itu menjadi pendapatan utama negara, ingat dari cukai perkilangan dan eksport. Jika begitu kenapa lagi nak kenakan cukai jalan? yang sebenarnya nak menolong kapitalis melayu yang punya AP ribu2 khasnya Syed Azman.. AP King.. Apa sumbangan pun tak ada.. minta derma untuk orang miskin, dia boleh jawab syarikatnya akan rugi. Kementerian Pertahanan dan Petronas bagi lagi projek berbillon..disana sapu.. disini sapu. yang untong kroni.. Melayu begitu juga.

4.Saya masih lagi mencatatkan dlm nota saya dlm satu kuliah kepimpinan organisasi ialah penunjuk yang boleh dipercayai tentang organisasi yang ahlinya tidak percaya lagi kepada pemimpinnya ialah tidak memiliki semangat dan kehilangan komitmen dengan ketidakhadiran dalam majlis yang dijemput, maka mana2 YB dan Ketua UMNO Bahagian yang majlisnya tidak ramai hadir satelah sekian banyak orang di jemput.. sedarlah diri.

5.Umno Selangor janganlah main 'wayang' masa yang sama pertikaikan Kerajaan PKR Selangor bayar hutang dengan TaLam berjumlah berjuta-juta dan masa yang sama Kerajaan Persekutuan bagi pula Syarikat Europlus Berhad, syarikat sekutu Talam projel Berbiliion Lebuhraya Pantai dari Taiping ke Port Dickson. Kenapa kita selalu berdusta?

Ahli ahli yang sokong umno bagai nak rak harus sedar dan insaf bahawa mereka sebenarnya telah dipermainkan oleh pemimpin umno turun temurun.

Jom ubah....