Ahad, 30 Disember 2012

YB Hamidah Perempuan Puaka

Orang ni: YB Hamidah Zalimi 18 Penulis anak negeri Perak: 30 Dis 2012: Pasaraya MYDIN Ipoh Perak berlangsung majlis pelancaran buku dan pesta buku Perak 2012 yang menghimpunkan seramai 18 penulis d...

Najib Tunjuk Lambang Kristian

Carian Yong mengenai isyarat tangan itu menemui soalan dan jawapan berikut dari Wikianswer:

What does a right hand closed in a fist with the index finger pointing up mean on a tombstone?

Answer:
There is one way, there is one God and Jesus is his son. The gesture was common in the 70′s for the Christians often referred to as the “Jesus Freaks” akin to the hippies with a Christian bent.

Terjemahan jawapan:
Ada satu cara, ada satu Tuhan dan Isa adalah anaknya. Isyarat ini adalah kebiasaaan bagi orang Kristian dalam tahun 70-an yang sering dirujuk sebagai “Yesus Freaks” serupa dengan hipi yang berhaluan Kristian.
Tok Mufti, ulama ameno dan tak ulama, tetiba minta PAS tarik balik amanat Hadi. Terima kasih ameno kerana “menghidupkan” Amanat yang telah diarkibkan itu.

Komer tengok diri sendiri dulu sebelum tunjuk jari pada orang lain! Adakah komer benar?

Sumber Berita Dari: http://mediaperak.net/2012/12/30/panas-asal-usul-isyarat-1-malaysia-najib/Pegawai Khas Zambry dapat projek

Jawatankuasa Strategik dan Isu PAS Perak telah membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung pemberian projek kepada pegawai khas Menteri Besar Perak, Dato' Seri Dr Zambry Kadir.

Ini berhubung pendedahan Ketua Pembangkang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, Dato' Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin di Persidangan DUN Perak semalam tentang satu perjanjian diantara pemilik tanah Rumah Perak di Batu Feringgi, Pulau Pinang iaitu Setiausaha Kerajaan Negeri Perak (SSI) dan Syarikat Al Creative Developers Sdn Bhd yang dimiliki oleh pegawai khasnya, Asmadi Teh.

Koordinatornya, Dr Raja Ahmad Iskandar Al-hiss berkata, Asmadi adalah pegawai khas Dr Zambry di DUN Pangkor yang juga merupakan AJK Umno Bahagian Lumut.

Menurutnya, Perjanjian tersebut berdasarkan BOT (Build-Operate-Transfer) dimana pemaju akan diberikan konsesi selama 30 tahun untuk mengurus projek itu.

"Pemberian tersebut dilihat telah melanggari etika serta melibatkan unsur salah guna kuasa yang dianggap berat," katanya ketika membuat sidang media selepas membuat laporan di Pejabat SPRM Perak, Ipoh.

- PerakiteDaily