Jumaat, 28 Disember 2012

Rasuah seks syarat pinjaman- Najib dituntut bertindak keatas orang kuatnya

PENGAKUAN ibu tunggal ini cukup menggemparkan. Beliau mendakwa telah menjadi mangsa kepada sikap buaya darat salah seorang Ketua UMNO Bahagian.Nasib malangnya datang bertimpa-timpa, lain yang beliau harap,lain jadinya, bantuan yang dipinta,sekujur tubuh jadi taruhannya.

Apalah daya seorang wanita yang tidak bermaya seperti dia untuk menghalang tindakan ganas seorang lelaki dan apalah daya untuk beliau menolak kemahuan seks Ketua bahagian tersebut kerana dibimbangi beliau akan ditinggalkan sendirian di luar negara.

(Wanita malang ini diperdaya Ketua Bahagian)
Semuanya bermula daripada sebuah perkenalan yang disengajakan kerana belaiu memerlukan modal untuk memulakan perniagaan dan sebagai rakyat biasa tempat yang paling sesuai untuk menaruh nasib untung adalah kepada Ketua Bahagian tersebut.Beliau mengakui bahawa beliau sedar bahawa Ketua Bahagian ini sering mengambil kesempatan tetapi atas keyakinan hanya kerana beliau ibu tunggal, dia juga berkeyakinan nasib malang yang pernah menimpa beberapa orang mangsa sebelum ini tidak mungkin terulang ke atas dirinya.

Mereka bertemu dalam pertemuan yang diatur antara rakyat dan pemimpin dan wanita malang ini menceritakan masalahnya untuk mengembangkan perniagaan tetapi tidak cukup modal, beliau merayu kerjasama dan pertimbangan pemimpin ini untuk membantunya dan beliau merasa bangga tanpa was was bahawa bantuan yang akan diberikan itu akhirnya memaksa dia menggadai tubuh dan maruahnya apabila Ketua Bahagian tersebut sanggup membantunya melalui pinjaman TEKUN.

Wanita malang ini memasang angan-angan untuk berjaya seperti ibu tunggal yang lain atas bantuan kerajaan dan parti yang beliau sokong tapi malangnya datang bertimpa apabila beliau diajak untuk menemani Ketua Bahagian ini keluar negeri dengan alasan untuk mengisi boring permohonan dan wanita malang yang lurus bendul ini tidak mengsyaki apa-apa menurututi permintaan tersebut namun sesampainya di salah sebuah hotel, dia mendakwa telah diminta habuan seks bagi mempercepatkan permohonan itu.

Berbagai janji dan pujuk rayu dan wanita ini tidak ada pilihan selain menyerahkan tubuhnya untuk diratah oleh Ketua bahagian yang sudahpun telanjang bulat di depan matanya.bak katanya ``apalah daya saya untuk menghalangnya, saya berada di luar Negara dan andainya saya menolak kegilaan seksnya itu, saya berkemungkinan akan ditinggalkan sendirian dii sebuah Negara yang saya tidak punyai sesiapa.”

Kisah wanita malang ini telahpun jadi sebutan tetapi lebih malang lagi, baik pemimpin tempatan ataupun atasan tidak mengambil tindakan ke atas Ketua bahagian tersebut dan ini disifatkan juga oleh wanita ini sebagai satu persubahatan daripada pihak tertentu untuk menganiyai dirinya dan belaiu telah nekad untuk mendedahkan segalanya serta bersedia untuk berdepan dengan Perdana Menteri sekiranya dipanggil berbuat demikian.

“Saya tidak menyangka dia sanggup menipu saya.mengambil kesempatan atas kesulitan saya.saya tidak percaya, saya boleh jadi mangsa dia seterusnya walaupun saya diberitahu bahawa dia memang seorang lelaki hidung belang dan suka mengambil kesempatan.Selama ini saya hormatinya sebagai pemimpin di tempat saya tetapi rupanya dia pemimpin berwajah setan,” dakwa wanita malang ini yang saya rahsiakan namanya untuk peringkat ini.

“Pemimpin sebegini tidak sepatutnya berada dalam mana-mana parti sekalipun.Parti boleh rosak dan dipandang hina.Cukuplah saya jadi mangsa, saya tidak mahu ada lagi mangsa lain selepas saya.Saya tidak mahu isteri orrang,anak dara orang serta ibu-ibu tunggal seperti saya ini diambil kesempatan oleh beliau yang menggunakan jawatan sebagai Ketua bahagian itu<’ dakwa wanita ini lagi yang nyata sudah nekad pendirian dan ketegasannya untuk membongkar salah laku seks Ketua Bahagian ini.

“Saya tahu maruah saya tercemar dengan pendedahan ini tetapi saya rela, biar saya seorang jadi korban seksnya dan saya berdoa selepas ini tidak ada lagi mangsa lain dan saya juga yakin aklan ada mangsa-mangsa lain akan buat pendedahan yang sama kalau mereka ini benar-benar sayangkan parti dan memperjuangkan agama,bangsa dan Negara,” dakwanya lagi.

Wanita ini bercerita lanjut.Kadang-kadang beliau mengesat airmatanya tapi diwajahnya ada tabah tersendiri walaupun dia sedang berdepan dengan satu kuasa yang memungkinkan dia akan menerima beban atau tekanan.

Kisah kegilaan seks Ketua Bahagian ini khabarnya sudah sampai kepada Pengerusi Badan Perhubungan Negeri tersebut tetapi sehingga kini pelaku masih bebas dan sewenang-wenangnya menggunakan kuasa sebagai Ketua dan bak kata wanita ini seperti di atas tadi, dia akan menggunakan saluran apa sahaja untuk mendedahkan segala keburukan daripada pemimpin yang beliau sifatkan sebagai manusia bertopengkan syaitan.

“Sepatutnya ahli dan pemimoin atasan malu mempunyai pemimpin seperti ini dan beliau harus disiasat dan diambil tindakan sejajar dsengan segala perbuatannya,” kata wanita ini lagi yang juga mendakwa bernasib baik kerana keguguran hasil persetubuhan rela dalam paksa dengan Ketua Bahagian tersebut.

“Saya juga pelik, beliau katanya akan mendakwa saya kalau saya dedahkan segala perbuatannya terhadap saya.Sepatutnya saya yang bercakap begitu, mungkin kerana saya ini wanita kampong yang sekolah tidak tinggi mana, dia cuba mengugut serta memperbodohkan saya.

“Sudahlah dia menyetubuhi saya, janji asal nak bantu saya untuk dapat pinjaman sampai sekarang ini saya tak tahu kesudahannya,” dakwa wanita ini lagi.

Wanita ini juga melahirkan rasa kesalnya ( nasib baik tak melahirkan anak) kerana tidak ada pembelaan daripada ahli jawatankuasa bahagian itu walaupun dia telah menemui beberapa orang untuk membantu beliau menyelesaikan masalahnya dan mengadu apa yang telah Ketua Bahagian itu lakukan terhadap dirinya.


Lagi Ketidakpuasan cai cai umngok pada pemimpin umno

Manjung Mari: UMNO yang Hebat - Ketua Bahagaian Penyamun, Ketua ...: Cerita ni bukan aku sengaja nak memandai,,, aku sekadar menyampaikan apa yang berlaku... he he he.

Umno Perlu Dijatuhkan

Malaysia mengamalkan demokrasi. Setiap rakyat mempunyai hak untuk memilih. Bagi rakyat yang merasakan mereka tidak mendapat keuntungan barang sedikit pun di bawah kerajaan barisan nasional maka mereka berhak untuk memilih parti lain sebagai gantinya. Cuma adakah dengan memilih parti lain mereka mampu untuk mendapat keuntungan sebagaimana yang mereka harapkan?

Rakyat dan pengundi sebenarnya sudah muak, kerana mereka sendiri melihat dengan mata kepala mereka sendiri bagaimana setiap kali berlaku perbalahan di dalam umno pastinya akan keluarlah cerita busuk dan buruk. Yang memburukkan pemimpin umno adalah orang umno itu sendiri.

Rakyat melihat seolah olah umno sememangnya sudah busuk dan busuk ini akan berbau selepas pemimpin umno tidak lagi mendapat kepentingan di dalam umno. Rakyat yang masih tidak mendapat pembelaan dari pemimpin umno akan merasa kecewa apabila berita dan cerita pemimpin umno menjadi jutawan segera dicanangkan setiap hari.

"Kadang kala ada benarnya juga kata kata pembangkang", bisik hati si rakyat yang telah sekian lama terpinggir oleh menteri korup barisan nasional.

Rakyat melihat setiap gagasan yang kerajaan anjurkan hanya menguntungkan pemimpin dan orang orang sekeliling pemimpin sahaja. Misalnya dasar kerajaan mengenai pendidikan. Umum mengetahui sekolah berasrama penuh adalah untuk orang melayu sahaja. Namun rakyat merasa agak terkilan kerana sekolah sekolah berasrama ini dijadikan sekolah bertaraf elit apabila anak anak pemimpin umno dibenarkan masuk walaupun keputusan peperiksaan mereka tidak lah sebaik mana.

Manakala anak anak rakyat marhain terpaksa meminta belas kasihan daripada pemimpin umno untuk memasukkan anak anak mereka ke dalam sekolah berasrama penuh walaupun mereka berhak dan layak.

Agaknya pemimpin umno sudah lupa bahawa tujuan sekolah berasrama ini diwujudkan adalah untuk membantu orang melayu yang tidak berkemampuan untuk memastikan anak anak mereka mendapat pendidikan yang sempurna. lihat saja bagaimana mahathir sendiri menghantar anaknya mukhriz kesekolah berasrama MRSM dan menafikan hak anak rakyat yang lebih layak daripadanya.

Begitu juga bantuan perniagaan yang disediakan oleh kerajaan banyak diberikan kepada anak anak menteri umno. Semua rakyat nampak dan menyampah melihat gelagat anak anak menteri yang berpeleseran dengan kereta mewah disamping mempunyai moral yang teruk. Lihat sahaja anak anak Najib Razak, Nazri Aziz, Zahid Hamidi, Mahyudin Yasin dan Ramli Ngah Talib. Kesemuanya berperangai syaitan. Mereka menyediakan segala peluang bagi memastikan anak anak mereka menjadi jutawan tanpa perlu berusaha sedikit pun.

Ini cuma lah antara beberapa contoh yang sering di sebut sebut oleh rakyat. Umno perlu dijatuhkan. Rakyat perlu bangkit menentang hipokrasi pemimpin umno.