Jumaat, 11 Januari 2013

Blogger umno mendapat hidayat

Blogger blogger umno semakin gusar dan takut akan nasib diri mereka sekiranya mereka disaman atas cerita fitnah yang dihebahkan. Pihak kerajaan juga nampaknya seolah olah banyak mahu berselindung dan bersembunyi atas setiap isu yang diwar warkan. Malah pemimpin umno juga banyak mendiamkan diri dan tidak berani tampil kehadapan untuk menjawab dan menjelaskan satu satu isu.

Ada dikalangan blogger bloger pro umno yang sudah beralih arah dalam penulisan mereka dan kini lebih banyak menulis kepada artikel yang berbentuk lebih santai dan tidak lagi dalam tajuk politik. Mereka berpendapat usaha mereka yang selama ini membantu umno untuk mengekalkan kuasa hanyalah sia sia kerana usaha mereka tidak pernah dihargai dan pemimpin umno berterusan dengan aktiviti membahagikan kekayaan sesama kroni mereka.

Malah terdapat pemimpin umno yang masih meneruskan tabiat lama iaitu mencari populariti dan tidak mengendahkan nasib rakyat malah nasib blogger blogger yang berhempas pulas mempertahankan isu isu moral pemimpin juga tidak diambil peduli.

Ramai blogger berpendapat sekiranya nasib mereka diwaktu umno yang begitu terdesak inipun tidak dihargai, inikan pula selepas umno menang besar pada Pru 13 nanti. Malah pemimpin umno lupa bahawa para blogger juga adalah pengundi di waktu PRU nanti.

Sekiranya dilihat flow perubahan artikel blogger pro umno didalam mengeluarkan artikel kita dapat melihat kini blogger pro umno lebih menumpukan kepada artikel berkenaan dengan cerita cerita seks dan artis artis popular. Nampaknya mereka seolah olah mahu menunjukkan isyarat kepada pemimpin umno bahawa cerita seks lebih bernilai dan bermakna daripada cerita wakil rakyat atau pemimpin umno yang jauh lebih rosak.

Tiada ulasan: