Rabu, 26 Disember 2012

Umno Bukit Gantang Huru Hara

YB Rosli Hussin Ketua Bahagian UMNO Bukit Gantang yang sekarang menjadi ADUN bagi N.15 Trong bakal dicantas oleh umno pusat.

Sudah-lah hasrat nak bertanding merebut kerusi Parlimen P.059 Bukit Gantang terbantut kerana di cantas bakal calon muka baru iaitu Haji Rosli Isa.

Hasil sumber yang digali dan dikorek menyatakan bahawa kerusi yang dimiliki YB Dato Rosli Hussin N.15 Trong kini heboh diperingkat UMNO negeri dan pusat menyatakan ada 2 nama mengantikan tempat beliau yang akan bertanding mewakili UMNO di N.15 Trong.

Bermakna “alamat melepaslah….” YB Rosli kali ini..hahaha…

Nama pertama yang disenaraikan untuk bakal calon ialah mantan Penghulu Trong Tahir ND Dan.

Kedua ialah Shamshul Alias yang sekarang memengang jawatan Ketua Pemuda UMNO Bahagian.

Kedua-dua mereka yang disenarai calon ini dikatakan sedang diperhatikan dan di teropong pihak UMNO pusat sebagai bakal calon yang layak bagi kerusi N.15 Trong untuk PRU akan datang.

Patutlah MB Zambry Kadir baru-baru ini ada memberi kepada YB Rosli Anugerah Bahagian yang paling aktif di Perak, hakikatnya hanya anugerah tersebut sebagai ucapan “Anugerah Selamat jalan buat YB Rosli dalam bidang politik”. Zambry sedaya upaya mahu menyelamatkan kroninya daripada dicantas oleh najib.


Tiada ulasan: